maanantaina, maaliskuuta 06, 2006

Hamas ja kasvihuoneilmiökeskustelu

Ja nyt se alkaa Palestiinassa. Hamas käyttää Israelin tunnustamista nerokkaasti poliittisena pelinappulana voidakseen kääntää takkinsa uskottavasti ja samalla saadakseen sen avulla mahdollisimman hyvän sopimuksen Israelin kanssa. Tätä on odotettu.

Hesari kertoo

Toisaalla Scientific American -lehden blogi on kutsunut skeptikkoja keskustelemaan ilmaston lämpenemisestä yrityksenä luoda keskusteluyhteyttä skeptikkojen ja kasvihuoneilmiön (ihmisen vaikutuksesta) voimistumisteoriaa oikeana pitävien välillä. Kirjoittaja kertoo hämmentyneensä, kun aikoinaan SciAm julkaisi hänen mielestään murskaavan kritiikin Lomborgin Skeptical Environmentalist -kirjaan luettuaan Economistin arvostelevan ko. kritiikin surkeaksi, joka ei saa yhtäkään osumaan Lomborgin teokseen.

Keskusteluyhteydessä on siis jotain pahasti pielessä. Minulla on ajatuksia siihen, mistä tämä voisi johtua, mutta niistä joskus toiste, jos ketään sattuu kiinnostamaan.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä kiinnostaa! =)

Itse uskon, että tämä "kasvihuoneilmiömyytti" ratkeaa lähivuosina siihen, kun havaitaan, ettei ilmasto juuri lämpene, vaikka päästöt kasvavat.