maanantaina, tammikuuta 09, 2006

Vau

Sain juuri Sandman: The Doll's House kirjan loppuun. Olen palannut takaisin lapsuuteeni. Tai siis siihen unelmakuvaan lapsuudestani, jota kannan mukanani. Siihen lapsuuteeni, jossa luin sarjakuvia ja kirjoja ja nautin niiden tuomasta omituisista maailmoista. Tarinat koskettivat minua syvältä ja elin niitä varten.

Jotenkin viime vuosina kaikki tuo on kadonnut johonkin. En ole pitkään aikaan törmännyt kirjoitettuihin tarinoihin, jotka todella imisivät minut mukaansa. Joiden mukaan heittäisin itseni. En tiedä, mitä minulle on tapahtunut. Otan selvästi liikaa paineita siitä, että saisin aikaan jotain hyödyllistä kaikkena aikanani, tai että edes oppisin jotain. Jotenkin Sandman onnistui muistuttamaan, että kaiken ei tarvitse olla hyödyllistä. Elämästä pitää nauttia ja tämä on tärkeä asia muistettavaksi.

Kaksi seuraavaa Sandman teosta odottaa hyllyssä ja luulenpa, että Amazon saa minulta pian uuden tilauksen. Mistähän löytäisi muita tarinoita, jotka veisivät mukanaan Sandmanin lailla.

Näin sunnuntai-iltana on ihanaa nautiskella Sandmanin tuomasta onnellisesta fantastisesta huumasta.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hienosta sarjakuvasta puh.ol, voin suositella Bone-saagaa. Hankin Amazonista ison tiiliskiven kokoisen jarkaleen, koko saaga. Alkaa leppoisasti ja lapsellisesti, mutta loppua kohti (8. ja 9. kirja) on jo hyvin synkkaa eeppista pyoritysta! Vetaa vertoja muuan lorulle sormuksista, imho ;)
Milloinkas poikkeat Itarannikolle?

mb

Mikko Särelä kirjoitti...

Boneen täytyy tutustua selvästikin kanssa jossain välissä. Mutta ensin Sandman.

Itärannikolle? Milloinkas siellä alkaa olemaan riittävän lämmin ihmisen olla ulkona ja mahdollisesti jopa aurinkoista? Tässä mietiskelin, että kun talvilomaa on reilu viikko käyttämättä, voisin tulla sinne viikon vierailulle jossain sopivassa välissä.

Anonyymi kirjoitti...

Ompussa on melko pitka talvi, ainakin pare viimeisinta. Huhtikuussa alkanee olla tarpeeksi viihtyisaa saiden puolesta. Yksi suositeltava juttu muuten on kayda D.C:ssa maaliskuussa kirsikan kukinnan aikaan! Ja siita ehka Omppuun...

Anonyymi kirjoitti...

Sitten kun olet päässyt Bonen kimppuun, voitkin arvailla, mitkä maisemat, tilanteet ja juonet ovat päässeet mukaan RM-kampanjaamme... :)

--
Iiro

Mikko Särelä kirjoitti...

Etkö ole kuullut, että taikurin ei koskaan pidä paljastaa temppujaan. :)