tiistaina, tammikuuta 24, 2006

Presidentin vaalit

Vapaasana on joutunut presidentinvaalien pyörityksen kohteeksi. Lehden keskustelupalstalle on hypännyt viime päivinä mielipuolinen määrä kirjoittajia, jotka kannattavat Halosta presidentiksi. Hämmentävää, että pieni nettilehti on noussut näin suuren mielenkiinnon kohteeksi ainakin vasemmistolaisten joukossa.

Syynä mielenkiintoon voi ehkäpä olla näissä artikkeleissa. Työväen presidentti vastaan ay-johdon presidentti ja Halonen – Venäjän tiellä demokratiaan ja Tarja Halonen: kiukutteleva, simputtava ja nöyryyttävä työpaikkakiusaaja vailla paineensietokykyä.

Muistaako kukaan muuten enää YLEn A-piste-ohjelmaa, jossa toimittajat yrittivät vetää Niinistöä lokaan vieläpä valheellisesti, mutta eivät löytäneet mitään kovinkaan pahaa sanottavaa Halosesta? Näin siis meidän verovaroillamme ajetaan vasemmistolaista presidenttiä. Onko siis yllätys, että Suomessa ei ole nähty muita kuin demaripresidenttejä yli 20-vuoteen.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

On tietysti makuasia, oliko a-pisteen Halos-ohjelma "Tarja Halonen – valtakunnan simputtaja" liian pehmyt verrattuna Niinistöön. Mielestäni ei. Mahtaakohan sinulla muisti olla tässä tapauksessa lievästi valikoiva?

Parhaiten asia selviää lukemalla ohjelmien käsikirjoitukset:

Halonen (löytyy lopussa):
http://www.yle.fi/aohjelmat/apiste/arkisto/id23770.html

Niinistö (ibid):
http://www.yle.fi/aohjelmat/apiste/arkisto/id23256.html

Mikko Särelä kirjoitti...

Joo, täytyy myöntää, että muistikuvani tässä tapauksessa lienivät hiukan vaaleanpunaisten silmälasieni värittämiä. Aika roimaa tekstiä oli myös Halosesta a-pisteen lähetys.

Ei sinänsä muuta sitä, että a-pisteeltä aika törkeää pistää valiokuntaseurueen satunnaisen jäsenen törttöilyn vuoksi jazz-klubilta ulosheitto Niinistön syyksi. Jos nyt olen oikein siis tuon tilanteen ymmärtänyt.

Anonyymi kirjoitti...

Onko siis yllätys, että Suomessa ei ole nähty muita kuin demaripresidenttejä yli 20-vuoteen.

En nyt menisi herkästi vertaamaan Koivistoa ja Ahtisaarta Haloseen. Jotain kuvaa se, ettei kumpikaan edellisistä demaripresidenteistä suostunut tukemaan Halosta julkisesti presidentinvaaleissa.

Vasemman ja oikean laidan demarit eroavat toisistaan aika paljon.

--
Iiro

Mikko Särelä kirjoitti...

Juu, ovat Ahtisaari ja Koivisto aikalailla eri planeetalta. Samoin kuin Lipponen, joka saattaa hyvinkin olla demareiden seuraava presidenttiehdokas.

Kuusi vuotta sitten vaalit ratkesivat kaiketi toisaalta naisten antamiin ääniin ja kaikkien kaupunkilaisten kokemaan suureen inhoon Kepua kohtaan.