maanantaina, tammikuuta 23, 2006

Balboa Park

Tässä kuvia muutamasta reissusta, joita olen tehnyt Balboa Parkiin. Tämä on siis se puisto, joka alkaa kodistani suoraan kadulle astuessani ja jonka toisella puolella on kaupungin keskusta. Jos katsotte San Diegoa esimerkiksi googlesta näette San Diegon keskustan pohjoispuolella täydellisen neliön muotoisen puiston, Balboa Parkin.

Nämä kuvat on otettu alueelta, jossa on paljon museoita, taidegallerioita ja muuta ihmisen rakentamaa. Toisella puolella puistoa on sitten ihan perinteistä luontoa. Ensimmäinen kuva on International House of Finland, jossa kävin äänestämässä kahteen kertaan. Eilen ja runsas kaksi viikkoa sitten.

Suomen talolle kävellessään joutuu kävelemään yhden rotkon ohi. Yritin ottaa siitä kuvan, huonolla menestyksellä ja jäin toivomaan ja odottamaan 3d-kameraa. Siis kameraa, jossa on kaksi linssiä silmien välin etäisyydellä toisistaan ja jotka ottavat samasta maisemasta yhtäaikaa kuvan.

Ihan rotkon vieressä on urkupaviljonki, jossa järjestetään yleisökonsertteja. En ole vielä ehtinyt käydä yhdessäkään, mutta noin mahtavia urkuja täytyy kyllä jossain välissä ehtiä kuuntelemaan.

Paikallinen rakennustekniikka on mielenkiintoinen sekoitelma kaikkea mahdollista. Tämä on yksi monista museorakennuksista alueella. Jos oikein muistan, kauempana tässä rakennuksessa on San Diegon historia museo ja tutkimuskirjasto.

Aukiolta löytyi myös vaarallinen lohikäärme.

Alkuviikosta suuntasimme Villen kanssa japanilaiseen puutarhaan. Paikka oli täynnä kauniita kukkia ja japanilaisia asetelmia. Kivipuutarhaosiota ei harmikseni kuitenkaan näkynyt. Tämä bambuputki keräsi vettä pienestä norosta. Täyteen tullessaan se kippasi kaiken veden nopeasti pois iskien samalla voimakkaasti kiviä vasten ja tuottaen kovan pamahtavan äänen. Eräänlainen vesikello siis.

Puutarha alkoi tällaisella kiemurtelevalla polulla, jonka varressa oli paljon kauniita kukkia, pensaita ja muuta nähtävää. En tunnistanut oikeastaan mitään näistä kukista, mutta kauniita ne ovat.Sisätiloissa oli näytillä myös yksi banzaipuu.

Ja tietenkin puutarhassa pitää olla lampi eksoottisine kaloineen ja vesiputouksineen.Ei kommentteja: