maanantaina, toukokuuta 02, 2005

Tällä kertaa oli kivoin vappu aikoihin. Viihdyin mainiosti Villen päiväbileissä lauantaina ja tapasin kivoja uusia ihmisiä. Pitäisi varmaan enemmänkin pyöriä muissakin kuin vain näissä perinteisissä piireissä, joissa kaikki tuntevat kaikki.
Tulipa bileissä myös muistutus, että kaikki ihmiset eivät ole ihan samanlaisia kuin oma kaveripiirini. Yksi vieras nimittäin ihmetteli kovasti, kun Villen kanssa puhuimme paljon ruoanlaitosta ja erityisesti maustamisen taidosta. Tajusin myös ensimmäistä kertaa, että maustaminen ei ehkä sittenkään ole täydellisesti vain opeteltavaa, vaan että siinäkin on rakennetta jonka ymmärtäminen voi auttaa uusien ideoiden saamisessa. Erityisesti ymmärsin etikan tarkoituksen elämässä; pitää päästä jossain vaiheessa kokeilemaan tuota ajatusta.

Tällä viikolla on lomaa, joten ruoanlaitolle pitäisi jäädä aikaa. Olen jo onnistunut sopimaan tälle ja huomiselle päivälle ruokaseuraa. Loppuviikosta olisi vielä muutama lounas, tai päivällinen, joille voisi sopia ruokailuseuraa. Alunperin oli ajatus, että lukisin myös muutaman historiakirjan, kun kerrankin on aikaa. Mutta nyt kun sitä aikaa on, ei jotenkin taas huvita yhtään. Ehkäpä tällä kertaa keskittyykin ruoanlaittokirjojen lukemiseen. Tai sitten herään joku aamu kauheaan tarpeeseen päästä kirjakauppaan ja raahaan puolet kaupan historiakirjoista kotiin luettaviksi.

Luulenpa, että tällä hetkellä voisi alkaa modernin ajan historia kiinnostaa. Pitäisi vain löytää jokin mielenkiintoinen näkökulma, jonka kautta siihen ryhtyisi tutustumaan. Mitään tylsempää kuin yleishistoria on vaikea keksiä. Taloushistorian mielenkiintoisuutta tuli kehuttua aaton bileissä muutamille naisille, joilla oli siitä huono kuva. En tiedä olinko vain niin painokas, etteivät uskaltaneet olla eri mieltä, vai onnistuinko oikeasti vakuuttamaan heidät sen mahdollisesta mielenkiintoisuudesta.

Ei kommentteja: