perjantaina, toukokuuta 27, 2005

Kirjameemi

Kristelin blogista löytyi kirjameemi, johonka päätin sitten itsekin vastata.

Kirjojen määrä kotona: Kirjoja kotoani löytyy ehkä jonnin verran toista tuhatta. Nopean arvion perusteella omia kirjojani on ehkä runsas viisisataa. Voin olla väärässä, enkä jaksa laskea. Kirjojen määrällä ei ole väliä, vaan sillä että se kirja, jota kaipaa on hyllyssä.

Viimeisin ostamani kirja: Susan Blackmore: Meemit - kulttuurigeenit. Törmäsin siihen keskustassa kirjatorilla 5 euron hintaan, enkä raaskinut jättää kauppaan lojumaan.

Viimeisin lukemani kirja: Lasketaanko tällä hetkellä kesken olevat Dava Sobelin Galileon Tytär, Nigel Cawthornen A History of Pirates: Blood and Thunder on the High Seas, ja Eric Greenbergin Network Application Frameworks: Design and Architecture. Vai pitäisikö listata viimeisin, jonka on kahlannut loppuun asti? Se lienee joko Niall Fergusonin The Cash Nexus: Money and Power in the Modern World 1700-2000, tai sitten Tom Hollandin Rubicon. Tuli muuten kovasti tuttu tunne, kun kävi Sithin kostoa katsomassa ja oli juuri lukenut kirjan Rooman tasavallan murenemisesta ja imperiumin synnystä.

5-6 kirjaa, joihin aina palaa uudelleen: En oikeastaan usein palaa lukemiini kirjoihin. Aina löytyy mielenkiintoista uutta luettavaa ja luettu kirja on pääsääntöisesti antanut minulle, sen jota siltä halusin. Suuren vaikutuksen minuun on tehnyt mm. Taru Sormusten Herrasta, jonka kahlasin lapsena ja nuorena läpi kymmeniä kertoja. David Deutschin kirja Fabric of Reality selkeytti paljon ajatuksiani. Muita kirjoja listalle on vaikea nostaa. Yllämainittu Cash Nexus oli hyvinkin mielenkiintoinen, samoin ne kymmenet tai sadat muut kirjat, joita olen hankkinut tai lainaamalla lukenut. Ja mielenkiintoisia kirjoja ovat ne, jotka ovat antaneet merkittävää uutta ajattelemisen aihetta, uusia ideoita, tai muuten tuoneet uutta ja hyvää elämääni.

Kelle aiot tätä jatkaa: Koska hyppäsin ketjukirjeeseen keskeltä, en myöskään aio jatkaa sitä eteenpäin. Jos joku tätä lukee, niin jatkakaa toki. Hauskaahan sitä on kirjoista puhua.

Ei kommentteja: