Hedelmöityshoitoäänestyksessä kansanedustajat äänestivät sallivan kannan puolesta seuraavasti:
Vihreät - 13/14 (1 tyhjä)
Vasemmistoliitto - 16/19
SDP - 40/52
RKP - 5/8 (1 poissaolo)
Kokoomus - 17/40 (3 poissa)
Keskusta - 13/40 (5 poissa)
Kristilliset - 0/6
Perussuomalaiset - 0/3 (1 poissa)
Vasemmistopuolueet eivät yllättäen itseäni kiinnosta, Keskustan änkyrät vielä vähemmän Kristillisistä tai Perussuomalaisista puhumattakaan. Ode ei ole menossa uudestaan Vihreistä eduskuntaan, joten heilläkään ei ole kunnollista liberaalia ehdokasta Helsingin vaalipiirissä (korjatkaa, jos olen väärässä), eikä piirissä ollut mitään kiinnostusta ehdokkaisiin, jotka vastustaisivat tekijänoikeusmafiaa.
Olin jopa harkinnut sitä, että Kokoomusta voisi äänestää, mutta valitettavasti Kokoomus osoitti konservatiivisen karvansa tässä äänestyksessä. Eli eipä saa Kokoomuskaan ääntäni näissä eduskuntavaaleissa.
Ehkäpä sitä pitää sitten harkita vuoden takaisen päätöksen pyörtämistä ja takinkääntämistä kuin paraskin poliitikko.
Artificial Intelligence in the Knowledge Economy
1 tunti sitten
4 kommenttia:
Oletko tarkistanut, miten jakautuvat Helsingin vaalipiirin kansanedustajien äänet? Sillä on sinulle tai minulle paljon enemmän merkitystä kuin konservatiivisten maakuntaedustajien käyttäytymisellä.
Kannattaa muistaa, että jopa Espoon ja Helsingin kokoomukset ovat käytännössä eri puolueita.
Oletko ollenkaan tutustunut RKP:n edustajiin? Puolue on aikamoinen sillisalaatti sosiaaliliberaaleista ihan äärioikeistolaisiin mutta toistaiseksi olen aina löytänyt jonkun joka muuten on melko lähellä omia mielipiteitäni. Minusta ainakin kannattaa äänestää mahdollista valittavaa kuin minkä tahansa pikkupuolueen edustajaa vaikka ei jokaisessa kysymyksessä olisinkaan tyytyväinen esitettyihin kantoihin. Eli teen henkilökohtaisen priorisointilistan siitä millaiset mielipiteet johtaisivat mielestäni parhaimpaan mahdolliseen yhteiskuntakehitykseen. Vai ärsyttääkö kieliasia liikaa?
Tässä asiassa on kaksi erillistä tasoa, joita mietin. Ensimmäinen on se, että voinko edistää minulle mieleisen ihmisen pääsyä kansanedustajaksi. Toinen on se, että voinko edistää minulle mieluisan puolueen suuruutta eduskunnassa.
Esim. Kokoomuksen äänestyskäyttäytymisellä on väliä, siksi että puolueen enemmistö eduskunnassa määrittää pitkälti, millaista hallituspolitiikkaa puolue tulee ajamaan. Jos enemmistö on oikeistokonservatiiveja, niin hallituspolitiikka on oikeistokonservatiivia. Tässä tilanteessa yksi liberaalisti ajatteleva lisää ei auta (ellei ole kunnollista tietoa siitä, että pienikin valtatasapainon heilahdus saattaa vaikuttaa puolueen sisäiseen valtakamppailuun).
RKP:tä en ole äänestänyt lähinnä siksi, että puolue on viime vuosikymmenen suostunut suurin piirtein mihin tahansa hallituspolitiikkaan, kunhan ruotsinkielen asemaan ei puututa. Ongelmana ei siis ole kieliasia, vaan se että kieliasia ajaa kaiken muun edelle. Kaikki muu on neuvoteltavissa, kunhan kieliasia vaan menee tahdotulla tavalla. Jos selkärankaa olisi liberaaleissa asioissa vähän enemmän, niin voisivat olla varteenotettavampia.
Lisäksi RKP ei muistaakseni kunnostautunut Lex Karpelassa, vaan oli tiukasti hallitusrintamassa. Samoin muissa vastaavissa asioissa, eikä ole odotettavaa, että heillä olisi erityisesti tietoyhteiskuntaehdokkaita, jotka ymmärtävät nyt tehtyjen päätösten vaarallisuutta.
Aloin kirjoittaa kommenttia, mutta siitä tuli niin pitkä, että sain hyvän tekosyyn aloittaa oman suomenkielisen blogin, jonka ensimmäinen kirjoitus tuo miten äänestää -kommenttini nyt sitten on: http://jarki-ja-omatunto.blogspot.com/2006/10/mill-perusteilla-nestn.html
t. Ronja
Lähetä kommentti